VVD Lansingerland

Christiaan Toussaint

Een mooi en schoon Lansingerland waar elke bewoner veilig en vlot van A naar B kan, daar zet ik mij voor in

Allereerst wil ik mijn dank en waardering uitspreken aan alle bewoners die op 16 maart 2022 op mij hebben gestemd. Want dankzij u ben ik met voorkeurstemmen in de raad gekozen. 

Mijn persoonlijke missie voor de aankomende vier jaar als Woordvoerder Mobiliteit en Buitenruimte vanuit de VVD-fractie is dat elke Lansingerlandse bewoner veilig en vlot van A naar B kan.

Veilig en vlot van A naar B

In onze gemeente is er een hoop goed geregeld. Maar er zijn ook uitdagingen. Zeker op het gebied van mobiliteit. 

– Zoals de N209 die niet berekend is op alle toekomstige woningbouw in de verschillende dorpskernen. Zonder een besluitvaardig beleid zal de N209 in de nabije toekomst volledig dichtslibben. 

– Veilige en vlotte ontsluitingen voor Bergschenhoek en Bleiswijk naar de N209.

– Maar er spelen ook kleinere issues in onze gemeente. Zoals in het centrum van Berkel en Rodenrijs waar bewoners van de sokken worden gereden door fietsers en brommers in het winkelgebied. Maar ook de hoge snelheden op de Merenweg in Bleiswijk zorgen voor gevaarlijke situaties. 

Groenonderhoud

Daarnaast verdient het groenonderhoud in de dorpskernen meer aandacht. Moet er geïnvesteerd worden om hoogwaardiger groen te planten. Het is nu veelal eenvoudig van gras en struiken tot kuithoogte. Dit kan beter en nóg mooier!

Donkere plekken

Tot slot wil ik mij inzetten om slecht verlichte plekken door de hele gemeente beter te verlichten. Waardoor bijvoorbeeld kinderen die na het sporten ‘s avonds naar huis fietsen dat niet meer in het donker hoeven te doen. Een ander voorbeeld is een ouder iemand die laat op de avond nog even de hond uitlaat beter zichtbaar is voor anderen in het verkeer. Deze ‘donkere plekken’ zijn te melden via mijn persoonlijke mailadres: christiaan.toussaint.vvd@gmail.com. Voor andere vragen of verzoeken ben ik ook via dit e-mailadres bereikbaar.