VVD Lansingerland

VVD Lansingerland on tour: op bezoek bij de Ondernemers Van der Voort

Dit weekend zijn raadslid Juval Pat El en kandidaat-raadslid Matthijs Machielse naar Gebroeders Van der Voort gegaan om te praten over het bestemmingsplan Groenzoom. Dit zou in het nadeel van deze enthousiaste ondernemers kunnen uitpakken.

Zondagmiddag zijn Juval Pat El en Matthijs Machielse naar de Berkelse ondernemers aan de Noordersingel gegaan. Daar hebben de Gebroeders van der Voort hun bedrijf in zand en tuinaarde en verwerking van onschadelijk afval. Daar zijn ze in 2009 met toestemming van de gemeente, de DCMR en de provincie mee gestart. Het was een lastige periode om te beginnen, zo aan het begin van de crisis maar het bedrijf is er doorheen gekomen. Inmiddels rijdt het bedrijf zeven vrachtwagens en heeft het meer dan 350 containers in omloop.

De ondernemers zijn al langere tijd met de gemeente in gesprek om te verplaatsen. Het groeiende bedrijf veroorzaakt hinder en overlast en de milieucategorie waaronder het bedrijf valt is ook veranderd. Waarom dan nu op bezoek gaan? Aankomende donderdag vergadert de gemeenteraad over het bestemmingsplan groenzoom, waarin onder andere is opgenomen dat er geen bedrijven kunnen zitten met een milieuclassificering zoals die van Van der Voort. De enthousiaste ondernemers voelen zich tegengewerkt door de gemeente, die hen juist in 2009 zo goed heeft geholpen.

De VVD vindt dat ondernemers ruimte moeten krijgen om te ondernemen. Dit is in 2009 weliswaar goed uitgewerkt, maar ook nu vindt de VVD dat gemeente de ondernemers moet faciliteren. Dat de huidige lokatie niet de meest ideale is, daar zijn zowel de ondernemer als de gemeente het mee eens Uitplaatsing van het bedrijf naar bedrijventerrein Oudeland of Weg en Land is wellicht het beste idee. Hans van der Voort ziet dit zelf ook zeker zitten, maar vindt wel dat de gemeente hem dan evenveel bruikbare grond moet geven zonder meer en kostenverhogende eisen.

In de gemeenteraadsvergadering aankomende donderdag zal de VVD de betrokken wethouders vragen om toelichting. Want hoe heeft het zover kunnen komen dat daags voordat het voorstel in de raad dient deze ondernemers nog niet weten waar ze aan toe zijn? En waarom lopen de onderhandelingen over de uitplaatsing niet sneller? Kortom; de VVD vindt dat er een oplossing moet worden gevonden waarbij deze enthousiaste ondernemers kunnen blijven ondernemen, of met een aanpassing aan het bestemmingsplan op de huidige locatie of met ondersteuning bij de uitplaatsing. Ondernemers moeten ruimte hebben om te ondernemen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *