VVD Lansingerland

VVD op werkbezoek bij Technolab op bedrijvenpark

Kathy Arends, Eric Kampinga en Edwin Vervaet gaan op de koffie bij Michel Capitein, oprichter en directeur van Technolab. De onderneming is gespecialiseerd in water en lucht binnen gebouwen. Het gaat hierbij om het klimaat dus schone lucht, veilig water en veilige apparatuur. Wanneer medewerkers van een bedrijf of organisatie ziek worden van de airco of last hebben van het sick building syndroom heeft Technolab een plan van aanpak om dit op te lossen.

Technolab zit alweer 10 jaar op het bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Het pand oogt nieuw en het is via de provinciale wegen direct verbonden met de autosnelwegen.

Bij binnenkomst staat de koffie al klaar en Michel vertelt enthousiast over de locatie waar ze nu zitten. Er zijn wel enige aandachtspunten, maar dat is ook volstrekt normaal als je verhuist.

Nu zich meer bedrijven (gaan) vestigen op het bedrijvenpark moet er een oplossing komen voor het probleem dat het openbaar vervoer nog weinig reizigers trekt. Het kip en het ei verhaal. Dit punt heeft de VVD in de raadscommissie ook al aan de orde gesteld. Goed OV is een van de voorwaarden voor een bedrijf om zich op Oudeland te vestigen.

Michel Capitein is tevens voorzitter van Parkmanagement Oudeland.  Hij heeft mede daarom nog meer wensen. Zo zijn er geen voetpaden, dus als je in de pauze een ommetje wilt maken dan valt dat niet mee. Verder, er zijn op de Morsestraat geen beperkende snelheidsmaatregelen getroffen. Er wordt daardoor te hard gereden. Ook is het parkeerverbod aan de openbare weg een punt. Omdat de meeste bedrijven de laatste tijd flink gegroeid zijn hebben ze nu meer personeel in dienst. Die kunnen de auto niet meer op het eigen  parkeerterrein kwijt en zetten de auto langs de weg, waar dus een parkeerverbod is. Michel Capitein heeft als entrepreneur pur sang daar wel een oplossing voor; het als parkeerterrein commercieel uitbaten van een braakliggend stukje gemeentegrond.Tot slot het zwerfvuil op straat is hem een doorn in het oog. De mensen gooien steeds makkelijker hun afval op straat.

De VVD gaat zich de komende 4 jaar nog meer inzetten om het ondernemersklimaat verder te verbeteren de ondernemerstevredenheid te verhogen van een 6 naar een 7,5.

Voor bedrijvenpark Oudeland betekent dit concreet:

1. Openbaar vervoer is voor huidige en nieuw te vestigen bedrijven noodzakelijk.

2. Parkeer problemen moeten opgelost worden.

3. Er moeten voetpaden komen.

4. Groenonderhoud/-voorziening moet (nog) beter.

5. Aanpak  zwerfafval door extra afvalbakken.

De VVD vindt het belangrijk dat er meer bedrijvigheid komt. Dat betekent extra inkomsten voor de gemeente en extra werkgelegenheid voor onze inwoners. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *