VVD Lansingerland

VVD vindt het tijd voor non-food kramen op de weekmarkt

In Lansingerland kan de markt veilig georganiseerd worden, ook met non-foodkramen. Hiervoor vroeg VVD-fractievoorzitter Matthijs Machielse aandacht in de raadsvergadering van 25 maart. De burgemeester zegde toe dit in te brengen in het komende regionale corona-overleg en hierover de raad te informeren.

Volgens Matthijs is een complete weekmarkt onmisbaar in Lansingerland: “Lansingerland kenmerkt zich door bruisende centra waar het aantrekkelijk winkelen is. De weekmarkt zoals op woensdag in Berkel is een mooi voorbeeld hoe de lokale retail wordt aangevuld met ambulante handel. Op deze manier is er een compleet aanbod voor de consument dat ook bezoekers van buiten Lansingerland aantrekt. En het is de VVD er alles aan gelegen om die bruisende centra te behouden”.

De coronamaatregelen van het afgelopen jaar treffen veel ondernemers en dat is volgens Matthijs een risico: “Toch is er hoop. Met onder andere click & collect en winkelen op afspraak kunnen non-food winkels nog deels zakendoen en het hopelijk nog even volhouden, weliswaar met alle uitdagingen van dien.” Voor non-food marktkooplieden is dat anders. Matthijs: “Zij zijn al lang thuis zonder mogelijkheden iets te verkopen terwijl hun collega’s in de food wekelijks op de markt staan.”

Dat kan anders wat de VVD betreft. “Naast de mogelijkheden die al geboden worden om contactgegevens te delen van marktkooplieden die niet op de markt mogen staan én de markt zo coronaproof als mogelijk in te richten, zijn wij blij dat de burgemeester onze oproep inbrengt in het regionale corona-overleg. Want wat ons betreft kan de markt veilig georganiseerd worden, ook met non-foodkramen.”

2 gedachten over “VVD vindt het tijd voor non-food kramen op de weekmarkt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *