VVD Lansingerland

Eric Kampinga

Mijn naam is Eric Kampinga en ik ben getrouwd met Bea. Toen onze dochter en zoon het huis uit gingen hebben we gekozen voor een fijn appartement in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Eerder woonden wij in Bergschenhoek en daarvoor in de Edelstenenbuurt in Berkel. Als gepensioneerde zit ik niet thuis achter de geraniums. Integendeel! Ik geef als zelfstandige bijlessen economie en wiskunde, ben bestuurslid van de VvE Kerksingel en ik ben vanaf 2003 actief voor de VVD, momenteel als gemeenteraadslid. Als raadslid en econoom heb ik me vanaf 2007 ingezet voor een financieel gezonde gemeente, ik vind dat een belangrijk punt omdat dit van directe invloed is op de lasten die inwoners moeten betalen. 

Ik woon vanaf 1991 in wat later Lansingerland ging heten. We hebben een mooie gemeente met voorzieningen van een hoog niveau. In de toekomst zullen er nog veel woningen bijgebouwd gaan worden, waardoor onze gemeente verder zal groeien. Dat is een mooie ontwikkeling, maar daarbij mag het dorpse karakter en ons groen niet verloren gaan.

Eric vertegenwoordigt de VVD  in de Commissie Ruimte. Zijn portefeuilles: Wonen/Woningbouw, Openbare werken Bergschenhoek en vliegveld RTHA. Ook blijft hij betrokken bij het ontwikkelen van Bleizo en Bedrijvenschap Hoefweg. Al of niet als lid van de Algemeen Besturen van deze Gemeenschappelijke Regelingen.