VVD Lansingerland

VVD wil meer aandacht voor eenzaamheidscampagnes

Door Vincent Jumelet en Marloes Draak

Initiatieven zoals join-us.nl of ikbenervoorjou.nu zijn laagdrempelige initiatieven in Lansingerland waar jongeren terecht kunnen voor een nieuwe vriendschap of advies van een volwassene. Kandidaat raadsleden Marloes Draak (#2) en Vincent Jumelet (#7) zouden graag zien dat de gemeente deze initiatieven beter onder de aandacht brengt bij jongeren.

In deze tijd voelen veel mensen zich eenzaam. Wat minder bekend is, is dat dit ook onder jongeren veel voorkomt. Zo’n 75% van de jongeren voelt zich (wel eens) eenzaam stelt Movisie. Door corona spreken jongeren minder af, ondernemen weinig activiteiten of hebben thuisonderwijs, waardoor ze weinig nieuwe mensen ontmoeten. Veel eenzaamheidscampagnes zijn gericht op ouderen en jongeren weten daardoor niet goed waar ze terecht kunnen. Daarom zegt de VVD Lansingerland: geef jongeren ook aandacht!

Alle leden van VVD Lansingerland staan midden in de samenleving. Wij zijn doeners. Er is altijd iemand in je buurt te vinden die een kop koffie wil drinken of wandeling wil maken. Als je je eenzaam voelt, maar ook als je wilt praten over wat je in Lansingerland zou willen verbeteren.  Ook de kandidaat-raadsleden Marloes en Vincent willen hierbij helpen. Benader ons gerust via de website van VVD Lansingerland onder ‘contact’.

Voor de jongeren hebben de kandidaten een aantal tips. “Schrijf je in bij een vereniging of club, of dat nou politiek of voetbal is, zoek aanspraak. Praat over je problemen met bijvoorbeeld je mentor of goede vriend(in), blijf er niet mee zitten.” geeft Marloes als tips. “Weet dat je er niet alleen voor staat, ook al voel je je wel alleen. Zoek met iemand contact, ook al vind je dat moeilijk. Je zult zien dat bij elke stap je nieuwe mensen en kansen tegenkomt” vertelt Vincent.
 
Tenslotte vindt de VVD het heel belangrijk dat alle inwoners naar elkaar omkijken. Gelukkig gebeurt dat ook vaak, het is een typisch en mooi kenmerk van het dorpse karakter van onze gemeente. Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Ga bijvoorbeeld eens iets drinken met de stille jongen uit je klas of maak een wandeling met iemand van wie je denkt dat die wel wat aandacht kan gebruiken. Alleen samen kom je uit de eenzaamheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *