VVD Lansingerland

Marloes Draak

Sinds 2009 woon ik in Bergschenhoek, na tien jaar in het oosten van het land te hebben gewoond. Omdat ik in Zuid-Holland ben opgegroeid, voelde ik me hier direct thuis. Ik woon samen met mijn man Martin en onze zoon van 7, terwijl de oudste kinderen uit ons samengestelde gezin ook regelmatig aanwaaien.

 Ik werk als HR-Manager bij een IT-bedrijf en zit inmiddels al weer 20 jaar in het ‘personeelsvak’. Vrijwillig ben ik sinds 2011 lid van de Oudercommissie van het kinderdagverblijf van mijn zoontje, en later van de BSO.

 In mijn werk vind ik het geweldig om mensen te motiveren hun talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Het wordt nog mooier als mensen hun talenten bundelen en met elkaar een aansprekend resultaat boeken. Voor Lansingerland heb ik eigenlijk hetzelfde voor ogen. Ik ben nuchter en direct, maar ook gepassioneerd en respectvol. Ik wil graag met gezond verstand naar situaties kijken, en de mensen die daarin een belang hebben stimuleren zelf ook mee te werken aan een oplossing. Met alleen woorden krijg je immers niets gedaan. Gelukkig is de VVD een partij van positieve mensen die van aanpakken houden.

Het mooiste van onze gemeente vind ik dat je echt in een dorp woont, terwijl je toch de stad binnen handbereik hebt. De mensen gaan prettig met elkaar om, er is sociale controle en samenhang, maar niet op een benauwende manier. Ik vind het belangrijk dat Lansingerland zo’n fijne gemeente blijft. Ik vind het daarbij belangrijk dat de gemeente haar inwoners maximaal faciliteert, zonder op hun stoel te gaan zitten en zonder te veel gemeenschapsgeld uit te geven. Daar wil ik me voor inzetten.