VVD Lansingerland

Inwoners Lansingerland positief over hun dorp

Op zaterdag 12 december heeft de VVD Lansingerland in de drie dorpen de inwoners gevraagd wat hun kerstwensen zijn. Dit is een jaarlijkse traditie van de lokale liberalen. Er is grote tevredenheid over de drie dorpen. Inwoners vinden de centra gezelliger dan ooit, zijn blij met al het groen en vinden Lansingerland voor gezinnen met opgroeiende kinderen prettig om te wonen.

Maar naast de positieve opmerkingen, bleef er inderdaad nog wel wat te (kerst) wensen over. De veiligheid kwam veelvuldig aan de orde. Vooral de fietsveiligheid springt eruit. Voorbeelden zijn het achterstalligheid onderhoud van de weg op de hoogte van Ovata en het bedrijf Snoei, het veilig kunnen fietsen op de parallelweg naast de N209, en verbetering van het trottoir tegenover Albert Heijn. Daarnaast is er behoefte aan waakzaamheid in de dorpen.

Ook op het gebied van de openbare ruimte zijn veel wensen meegegeven. Meer parkeergelegenheid in de drie centra staat op nummer 1. En er is vraag, veel vraag naar meer speeltuintjes. Locaties die genoemd zijn: ‘Leeuwenkuil’ (5-10 jarigen), de Vogelbuurt in Bleiswijk en de Catsstraat in Bergschenhoek.

Meer gezelligheid

Het Openbaar vervoer moet volgens inwoners worden verbeterd. De bushalte in het centrum van Bergschenhoek was lange tijd niet beschikbaar, daar had een alternatief geregeld moeten worden. De belbus moet ook buiten Lansingerland rijden.

Verder willen inwoners dat de dorpen nog gezelliger worden door meer winkels en door grotere markten (Bleiswijk). Belangrijk is dat inwoners hun boodschapjes en inkopen doen bij de lokale winkels en ondernemers voor hun voortbestaan en de leefbaarheid. Over ondernemers gesproken: ook die hebben hun wensen. Zoals een standplaatsvergunning bij de Hoogvliet voor een viskraam. Ondernemers willen meer ruimte voor initiatieven. Zoals kerstkraampjes kunnen neerzetten voor een gezellige sfeer. Een andere ondernemer heeft de oproep aan de gemeente gedaan om het imago en de ruime mogelijkheden van de gemeente Lansingerland naar buiten te brengen.

Vriendelijk groeten

Tot slot hebben diverse inwoners behoefte aan meer spontaan contact op straat en meer verdraagzaamheid onder elkaar. Een vriendelijk lach en een groet doen veel en in het bijzonder voor de ouderen onder ons.

De VVD Lansingerland heeft op donderdag 17 december alle wensen van de inwoners in een kerstboom aangeboden aan de burgemeester en wethouders van Lansingerland. Mocht u nog wensen hebben dan kunt u deze kenbaar maken via fractie@vvd-lansingerland.nl

De VVD Lansingerland bedankt iedereen voor de deelname en wenst alle inwoners en ondernemers in Lansingerland fijne dagen toe en een goed en gezond 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *