VVD Lansingerland

Kerstman hoort tevreden Lansingerlanders, maar ook zorgen

De inwoners van Berkel en Rodenrijs zijn tevreden over hun dorp, maar zien de toenemende drukte wel met gemengde gevoelens tegemoet. Vooral de bereikbaarheid en de verkeersdrukte baren zorgen. ‘Hoe gaan we in deze gemeente nog tienduizend nieuwe inwoners onderbrengen?’, was een meermaals gehoorde vraag. Meer inwoners leveren immers meer verkeersbewegingen op, ook van vrachtwagens die meer goederen moeten afleveren. Dat hoorden de kandidaat-raadsleden van de VVD tijdens de jaarlijkse kerstwensenactie.

De inwoners van Bleiswijk en – dit jaar in opvallend grote mate – Bergschenhoek zijn helaas minder positief over het centrum van hun dorpen. Daar heerst het gevoel dat Berkel en Rodenrijs wel érg veel gemeentelijke aandacht krijgt vergeleken met de andere twee B’s.

Leegstand in de winkelcentra doet het aanzien van de dorpen bepaald geen goed. De busverbinding met Bleiswijk is gered, maar de bus rijdt nou net niet de meest optimale frequentie en route. Daar zijn verbeteringen nodig. De kerstwensen vanuit Bergschenhoek gingen dit keer vaker over hangjeugd en vermindering van de leefbaarheid, waar er in vroeger jaren veel meer tevreden geluiden waren.

De jaarlijkse kerst wensenactie van de VVD in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs leverde al met al weer een keur aan tevredenheid, wensen en klachten op. Een selectie van de opmerkingen:

·      Waarom kunnen gezinnen op zaterdag niet in de Windas terecht?

·      Als ik burgemeester word, nodig ik Marco Borsato uit.

·      De gemeentebelasting moet omlaag en het grofvuil moet gratis worden opgehaald. We betalen genoeg.

·      Het groenonderhoud is slecht. Dat moet echt beter.

·      De verkeerssituatie in het centrum van Berkel is onhoudbaar. Vooral aan de achterkant bij de Aldi.

·       Ik mis een schoenenwinkel in Bergschenhoek. En een modewinkel voor ouderen.

·      De Oudelandselaan in Berkel is een racebaan. Ik durf met mijn rollator nauwelijks over te steken.

·      Er worden drugs gedeald door hangjongeren in Bergschenhoek.

·      Ik vind dat Bleiswijk erbij hangt. Terwijl we genoeg meebetalen aan Lansingerland.

·      Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar op korte termijn, bijvoorbeeld voor mensen die scheiden.

Alle opgehaalde wensen worden gewikt en gewogen door de fractie van de VVD. Waar de lokale politiek er iets aan kan doen, wordt er actie ondernomen. Overigens zijn een flink aantal wensen al terechtgekomen in het verkiezingsprogramma van de VVD.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *