VVD Lansingerland

Nathalie van Bakel geïnstalleerd als raadslid VVD Lansingerland

Mijn naam is Nathalie van Bakel (40 jaar) en ik word op 28 januari geïnstalleerd als raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Lansingerland. Ik ben rijksambtenaar bij het Openbaar Ministerie en momenteel gedetacheerd bij de Nationale Politie. Ik ben opgegroeid in Venlo en ben na de middelbare school vertrokken naar het Noorden, daar heb ik in Leeuwarden aan de Thorbecke Academie, bestuurskunde – overheidsmanagement gestudeerd.

 Inmiddels woon ik samen mijn partner alweer 8 jaar in Bergschenhoek. Na drie jaar in Jakarta te hebben gewoond, hadden we de behoefte om met onze zoon (inmiddels hebben we ook een dochter) in een rustige, groene en veilige omgeving te gaan wonen. Dat vonden we in Bergschenhoek. Inmiddels zijn de kinderen 10 en 7 jaar oud. Dat geeft vrije tijd, en die wil ik dan ook heel graag inzetten als raadslid.

Ik geniet van mijn werk als business controller bij de Politie. Naast mijn werk wil ik echter ook mijn steentje bijdragen aan een prettig en veilig Lansingerland. Mijn interesse voor de politiek gaat al weer een tijdje terug, de oorsprong ligt misschien wel tijdens de middelbare school, daar was ik ieder jaar klassenvertegenwoordiger. De opdracht was ervoor te zorgen dat de relatie tussen de docenten en leerlingen goed bleef. Als raadslid wil ik ook voor verbinding zorgen: allereerst natuurlijk met de inwoners en onze kiezers.

Ik ga mij inzetten voor een efficiënte gemeente. Regels die we toch niet handhaven, moeten we afschaffen. Dat helpt allemaal mee om de hoge lokale lasten in toom te houden.  Zo wordt binnenkort de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgeschoond. Door de dienstverlening van de gemeente te laten aansluiten op de behoeften van de inwoners van de wijk. Wijkgericht werken is dan ook een mooie ontwikkeling, als mensen zich inzetten voor een betere wijk dan kunnen ze op de steun van de VVD rekenen. Zelf vind ik Kennedy’s uitspraak “don’t ask what your country can do for you, but what you can do for your country” heel inspirerend, de kracht van ieder individu komt hier mooi in tot uiting. 

Daarnaast heb ik altijd affiniteit gehad met veiligheid. Ik vind het belangrijk dat we veilig in en rondom het huis kunnen bewegen. Een onveilig gevoel tast je welzijn aan. Die veiligheid creëren we ook zelf, door bijvoorbeeld alert te zijn op wat in je wijk gebeurt, door je aan de rijsnelheid te houden en elkaar te respecteren. Om nog een aandachtspunt te noemen: het vergadermodel van de raad.  Het komende halfjaar wordt proefgedraaid met het BOB-model (Beeld-, oordeels- en besluitvorming), waarin vooral de beeldvormende fase beter dan tot nu toe tot zijn recht moet komen. We hebben als VVD onze aarzelingen, maar we zien ook een kans om inwoners sneller en beter bij besluiten te betrekken. Verder geldt dat ik met mijn collega Eric Kampinga in de commissie Algemeen Bestuur pragmatisch de onderwerpen wil verdelen.

De VVD is de grootste oppositiepartij. Eerlijk is eerlijk, dat was even wennen in 2014, want we willen eigenlijk liever bestuursverantwoordelijkheid dragen. De VVD is een bestuurderspartij en daarom hebben we er serieus werk van gemaakt om ons deze rol eigen te maken. Ook in de oppositie kun je meedenken en meesturen. Uiteraard zullen we ons profileren als liberale partij die mensen ruimte biedt om iets van hun leven te maken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *