VVD Lansingerland

VVD Lansingerland on tour: Najaarscongres: DOEN!

Zaterdag 25 november was het zover, het Najaarscongres van de VVD met als thema DOEN! De VVD Lansingerland was met een grote delegatie aan bestuursleden, raadsleden en kandidaten aanwezig. Enthousiast kwamen we terug, graag vertellen we u meer.

Een congres van een politieke partij, moet dat saai zijn? “Zeker niet” is het antwoord wat u steevast zal krijgen van iedere VVD’er die erbij was afgelopen zaterdag in het NBC congrescentrum te Nieuwegein. Het Najaarscongres van de VVD stond in het teken van de nieuwe voorzitter, maar natuurlijk ook van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Een drukke dag, met een interactief programma en vele hoogtepunten.

Het congres begon zoals gebruikelijk met de Algemene Vergadering. Hierin is Christianne van der Wal benoemd tot de nieuwe partijvoorzitter van de VVD, van harte gefeliciteerd! Hierna was er aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen die 21 maart plaats gaan vinden. Het is tijd om de mouwen op te stropen en samen een geweldige campagne neer te zetten! Nu de VVD landelijk al drie keer de grootste is geworden, wordt het tijd om ook lokaal de grootste te worden.

De VVD Lansingerland was afgereisd met een delegatie van bestuursleden en kandidaten waaronder ook zeker onze lijsttrekker. Tijdens het congres hebben we meerdere gave workshops mogen volgen zoals ‘Hoe vertel je een verhaal?’, waarin we aandacht hebben besteed aan het simpel en begrijpelijk uitleggen van vaak complexe problemen. Ook was er veel ruimte voor discussie en debat bij de workshops ‘Lagerhuisdebat’ en ‘The battle’, zo bereiden we ons optimaal voor op de verkiezingen en de komende collegeperiode.

De dag werd afgesloten door Mark Rutte, die werd geïnterviewd door cabaretier Jörgen Raymann. In plaats van gebruikelijke politieke visie was Jörgen benieuwd naar hoe Mark Rutte zich persoonlijk voelde bij allerlei situaties. Mark Rutte vertelde open en eerlijk aan de ruim 1.000 aanwezige VVD’ers over de formatie, de Turkije deal en natuurlijk zijn eigen toekomst in de politiek. Al met al was het een zeer geslaagd congres. Lijsttrekker Kathy Arends wil graag aan de slag: “Najaarscongres inspireert VVD Lansingerland! Gewoon DOEN!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *