VVD Lansingerland

VVD stelt vragen aanpak vuurwerkoverlast Sterrenpark

Jaar op jaar verandert het Sterrenpark in Berkel en Rodenrijs tijdens de jaarwisseling in een no-go-area. Jongeren bekogelen elkaar met illegaal vuurwerk, stichten brand en vernielen gemeente-eigendommen zoals bankjes. Omwonenden, van wie de voordeuren aan het park grenzen, durven niet naar buiten. De VVD vindt het niet normaal dat deze situatie nu al jaren aan de gang is en dat raddraaiers in dit park jaarwisseling op jaarwisseling ongehinderd hun gang kunnen gaan.
Daarom stelde raadslid Marie Louise Tabben de volgende vragen aan burgemeester en wethouders:
• Bij brief heeft u laten weten dat de schade door vuurwerkvandalisme afgelopen jaarwisseling, gelukkig, veel lager was dan voorgaande jaren. Waar de schade jaren tussen de 35.000 en 45.000 euro lag, was het afgelopen oud en nieuw gedaald tot 24.900 euro. Hoeveel is de gemeente kwijt aan het herstellen van de vernielingen door vuurwerkvandalen in het Sterrenpark?
• In het Sterrenpark hangen vaak dezelfde jongeren rond. Is bekend of de vuurwerkvandalen die met oudjaarsnacht tekeer gaan bij deze groep horen? Wat is er gedaan om vast te stellen wie de vernielingen hebben gepleegd, en hoe gaat u zorgen dat vandalen de door hen veroorzaakte schade gaan terugbetalen aan de gemeente, en zo ook aan de belastingbetalers?
• Sinds deze jaarwisseling is de periode waarin vuurwerk afgestoken mag worden verkort van 10.00 uur tot 02.00 uur naar 18.00 uur tot 02.00 uur. Voor 18.00 uur was er in het Sterrenpark echter al volop vuurwerkoverlast door illegaal vuurwerk, de knallen op het filmpje liegen er niet om. Waarom is hier niet gehandhaafd?
• Afgelopen jaarwisseling hebben jongeren vuur gemaakt in het Sterrenpark. Dit is in strijd met de APV. Waarom is hier niet gehandhaafd?
• Welke maatregelen gaat u nemen om te zorgen dat in het Sterrenpark volgende jaarwisseling wel de wetten en regels gelden zoals die ook elders in Lansingerland gelden, en dat omwonenden weer gewoon het park in kunnen?
• Heeft u zicht op welke no-go-areas er nog meer in Lansingerland zijn tijdens de jaarwisseling? Zo nee, hoe gaat u zorgen dat u dit overzicht krijgt? Zo ja, kunt u aangeven welke plekken dit zijn en toezeggen volgende jaarwisseling te zorgen dat deze no-go-areas weer plekken worden waar Lansingerlanders op feestelijke wijze het jaar kunnen uitluiden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *