VVD Lansingerland

VVD wil harde aanpak vuurwerkvandalisme Lansingerland

Elke jaarwisseling veroorzaken vuurwerkvandalen rond de 40.000 euro schade aan gemeente-eigendommen. Daar moet je de schade van bewoners en bedrijven nog bij optellen. Zo’n hoog bedrag is onacceptabel. Reden voor Marie Louise Tabben om een harde aanpak van vuurwerkvandalisme voor te stellen. “De VVD vindt het niet normaal dat de belastingbetaler hier jaar na jaar voor opdraait en vindt dat de gemeente zich hier niet bij neer mag leggen. Dit bedrag moet fors omlaag.”
Schadebedrag moet fors omlaag
Als het aan de VVD ligt surveilleert de politie de komende weken intensief om zoveel mogelijk personen te beboeten die verboden vuurwerk afsteken. Veiligheidswoordvoerder Marie Louise Tabben: “Dit heeft een preventieve werking en zorgt voor een grotere pakkans.” Een andere maatregel is dat bewoners die in de weken voor de jaarwisseling met verboden en zwaar illegaal vuurwerk worden gepakt een meldplicht krijgen tijdens oud en nieuw. Illegaal vuurwerk veroorzaakt elke jaarwisseling veel zware verwondingen en zorgt voor een groot deel van die 40.000 euro schade.
Vandalen betalen
“Het beste is dat voorkomen wordt dat vandalen hun gang kunnen gaan, maar als dat niet lukt is het zaak dat de veroorzakers de schade terugbetalen aan gemeente en bewoners,” stelt Tabben. “Dat enorme schadebedrag van 40.000 euro moet flink omlaag, dan is oud en nieuw ook voor ons als belastingbetalers weer een feest.”De VVD vraagt ook aandacht voor het geweld tegen hulpverleners in de nieuwjaarsnacht. “Voor veel mensen is oud en nieuw een gezellig feest, maar helaas zijn er elk jaar vuurwerkafstekers die ambulancemedewerkers en politieagenten bedreigen. Het is belangrijk dat hulpverleners hun werk veilig kunnen doen.“ Mensen die hulpverleners bedreigen moeten extra straf krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *