VVD Lansingerland

Jumbo maakt Bergschenhoek nog bruisender

Christiaan Veltrop is een echte ondernemer die met een eigen investering zijn nek uitsteekt met een geheel nieuwe ‘Jumbo large’ supermarkt in Bergschenhoek die 9 maart opent. Ondanks de hectische weken waarin de nieuwe super moet worden afgewerkt en ingericht, nam Veltrop ruimschoots de tijd om te spreken met een aantal vertegenwoordigers van de VVD Lansingerland: Eric Kampinga (raadslid) en Pons Hoogendoorn (afdelingsvoorzitter).

Warmte en beleving bij het te verkopen assortiment moet een belangrijke rol gaan spelen. Met gepaste trots laat hij de ‘industriële’ look afgewisseld met houtaccenten van zijn bijna gereed zijnde winkel zien met afdelingen voor brood (eigen bakkerij), vis, een live slagerij voor vlees en een enorme afdeling vries.

De Jumbo supermarkt wil zich in meerdere opzichten onderscheiden. Zo is het assortiment zeer uitgebreid en de prijs van de producten scherp, maar vooral de service naar de klanten moet onderscheidend zijn. Met 135 medewerkers, veelal jeugdige scholieren en parttimers, maar ook fulltime krachten neemt de werkgelegenheid fors toe. Leuk detail, dezer dagen gaan alle medewerkers naar Veghel voor een bijeenkomst over dienstbaarheid en servicegerichtheid. Misschien wel de belangrijkste troeven van Veltrop en zijn medewerkers.

In tegenstelling tot veel parkeergarages is de toegang van de ondergrondse uitstekend verlichte parkeergarage zo ruim en veilig dat ieder naar binnen durft. Van de garage is de wens dat er een blauwe zone komt met twee uur gratis parkeren.

Veltrop is actief lid van winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek. “Een levendig plein met horeca en een diversiteit aan winkels op de Kruin, dat genereert ‘traffic’ waar alle zaken voordeel van zouden krijgen”. Dat is een hartenkreet van Veltrop. Met zondag-openstelling vanaf 10 uur ziet hij mogelijkheden, maar voor verruiming van winkeltijden op zondag zal hij zich niet te hard inzetten, je moet per slot van rekening respect betonen naar alle bevolkingsgroepen. Indien de mogelijkheden zich echter voordoen, zal hij er wel aan meedoen.

Tot slot, veiligheid is een belangrijke kwestie voor deze ondernemer, frequenter aanwezigheid van BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) in het centrum is volgens Veltrop een must, al was het maar vanwege hinder van hangjongeren. Ook moet het rijden van scooters en fietsers op de Dorpsstraat beperkt of gestopt worden; hier komen namelijk ook klanten van de Jumbo naar buiten soms met winkelkwagen en die ondervinden overlast van onbesuisde wielrijders. Overigens moet er gezegd worden dat de samenwerking met de wijkagenten zeer goed verloopt. Al met al door de komst van de Jumbo en de upgrading van de vele winkels krijgt Bergschenhoek langzaam zijn dorpskern weer terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *