VVD Lansingerland

Integraal veiligheidsbeleid van het college B&W wordt nu concreter gemaakt

(Door: Edwin Vervaet)
Veiligheid is onze ambitie # 1 uit ons verkiezingsprogramma. We zijn content dat de gemeente het ambitieniveau concreter gaat maken en meer ambitie laat zien.

In januari werd het document Integraal Veiligheidsbeleid 2019 – 2022 tijdens de Commissie AB (Algemeen Bestuur) behandeld. De VVD was positief over de hoe alle aspecten van veiligheid waren opgenomen in het plan. Wel miste de VVD concrete aanpak hoe Lansingerland veiliger te maken.

Edwin Vervaet heeft dan ook meerdere kritische vragen aan de Burgemeester gesteld. Er werd nog lang over doorgepraat tijdens de vergadering over dit onderwerp.

Aan het einde van de zitting werd dit stuk afgedaan als een hamerstuk. Na afloop van deze zitting hebben Leefbaar 3B en de VVD bij het koffieapparaat nog nazitten praten en kwamen we tot de conclusie dat het beleidsplan te weinig ambitie liet zien om de veiligheid binnen de gemeente te verbeteren.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 januari heeft de coalitie gezamenlijk een amendement ingediend over dit document met:
1) Een betere informatiepositie in onderwijs en bedrijfsleven.
2) Het behoud van het politiebureau, met ruimere openingstijden
3) Het plaatsen van mobiele camera’s bij hotspots.
4) Het lik-op-stuk beleid te intensiveren.
5) Aanpakken van pesten, vandalisme en criminaliteit.
6) Schade verhalen door vandalisme op de daders.

Veiligheid is onze ambitie # 1 uit ons verkiezingsprogramma. We zijn content dat de gemeente het veiligheidsbeleid nu concreter gaat maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *