VVD Lansingerland

Motie wijkgericht werken promotie Buurttoezicht

Op Zaterdag 11 november vond in Bergschenhoek in de wijk Boterdorp een actie promotie Buurttoezicht plaats. Deze wijk heeft wel een Buurt-WhatsApp, maar heeft geen actieve Buurtwacht zoals andere wijken in Bergschenhoek.

Afgelopen zomer heeft de VVD een motie ingediend om in Lansingerland voor ieder dorp een wijk gerichte actie te organiseren om Buurttoezicht te promoten. De gemeente heeft de organisatie op zich genomen om samen met Buurttoezicht, de BOA’s, de wijkbeheerders, Jeugdwerk, 3B Wonen en de wijkagenten de bewoners te informeren. De Buurtbewoners konden er terecht met hun vragen en zich aanmelden bij Buurttoezicht om mee te helpen.

Er hebben meerdere buurtbewoners zich aangemeld om actief mee te gaan doen met Buurttoezicht. 

Onze VVD fractieleden Kathy Arends, Nathalie van Bakel, Eric Kampinga en kandidaat-lid Edwin Vervaet waren erbij.

Een fantastische actie die eerder in de Sterrenwijk in Berkel is gehouden en deze maand ook in Bleiswijk wordt georganiseerd. Ja, met een actieve Buurttoezicht dragen we bij aan een veiliger thuis. 

En met elkaar -met onze wijkagenten, BOA’s en buurttoezichthouders-werken we aan een veilig Lansingerland, één van de speerpunten van de VVD-Lansingerland, ook in de komende raadsperiode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *