VVD Lansingerland

Veiligheid staat hoog op het verkiezingsprogramma

We wonen met plezier in een gáve gemeente en dat willen we graag zo houden.
Onze prachtige gemeente is helaas de onschuld voorbij. In Lansingerland wordt drugs gedeald, wordt
veelvuldig ingebroken, worden mensen bedreigd en kunnen we zeggen dat er veel veranderd is de
afgelopen tijd en daarom wil de VVD meer doen aan veiligheid.

De VVD wil een zichtbare en aanwezige politie met wijkagenten die de buurt als hun broekzak kennen. De VVD eist dat de landelijke norm van 1 agent op 5000 inwoners wordt nagekomen in Lansingerland. Volgens die norm heeft onze gemeente recht op vier extra wijkagenten. De VVD steunt onze burgemeester bij zijn pogingen om dit gedaan te krijgen van de burgemeester van Rotterdam.

Onze inwoners ergeren zich enorm aan jeugdoverlast. De VVD wil dat de politie alle wettelijke middelen gebruikt om overlastgevers op te sporen en aan te pakken. De burgemeester maakt actief gebruik van al zijn bevoegdheden en de mogelijkheden die tot zijn beschikking staan om de openbare orde te handhaven en overlast te bestrijden.

Het strak volgen van veelplegers door politie en hun veiligheidspartners – zoals de gemeente, Buurttoezicht, jeugdzorg en het jeugd- en jongerenwerk – kan criminaliteit voorkomen en oplossen. Waar die zachte en begripvolle hand niet werkt, hebben burgemeester en politie onze steun om harder op te treden.

De veroorzaker van vandalisme betaalt de schade terug, ongeacht de leeftijd en de hoogte van het inkomen.

De ambitie die de VVD heeft als het gaat om de veiligheid ligt hoog. De VVD ziet graag dat de samenwerking met de veiligheidsadviseurs van de gemeente, De BOA’s, de politie en Buurttoezicht wordt geïntensiveerd om zo de lokale problemen adequaat aan te pakken.

dus stem 21 maart lokaal en liberaal: VVD!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *