VVD Lansingerland

Wethouder belooft betere bereikbaarheid gemeente in noodgevallen

Tientallen fietsers en voetgangers gingen 3 februari 2015 in Lansingerland onderuit doordat het onverwacht glad was. Wie de gemeente belde, die 24 uur per dag bereikbaar moet zijn, kreeg een voicemail te horen. De VVD vraagt zich af wat hier mis is gegaan en stelde meteen die avond vragen aan de wethouder, die toezegde de meldingsprocedure te zullen verbeteren.

Meestal is de VVD dik tevreden over hoe wordt gestrooid in onze gemeente, maar die ochtend van 3 februari was het een drama. Bij de rotonde Klapwijkseweg/Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs was het fietspad spiegelglad, tientallen fietsers gingen onderuit. Ook de fietspaden richting station Rodenrijs waren spekglad net als de omgeving van station Rodenrijs en de voetpaden in de Gouden buurten. Hopelijk heeft dit alleen blauwe plekken opgeleverd en geen erger letsel. De wethouder wist niet of er ongelukken zijn gebeurd.

Bereikbaarheid gemeente in noodgevallen

De VVD vroeg bij monde van Juval Pat El ook hoe bewoners de gemeente kunnen bereiken in noodgevallen. Een bewoner die die ochtend de gemeente belde om de gladheid te melden (het nummer 14 010), kreeg een voicemail. Na deze voicemail te hebben ingesproken belde melder de politie. Die gaf aan dat de gemeente 24 uur per dag bereikbaar moet zijn. En daar strandde de melding. Dat vindt de VVD een onwenselijke situatie. Wethouder Fortuyn heeft toegezegd dit te zullen verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *