VVD Lansingerland

VVD wil grondprijzen sociale woningbouw naar regionaal vergelijkbaar niveau

Afgelopen woensdag stond de door het college aangekondigde verhoging van de grondprijzen van sociale woningbouw op de agenda. Ed van Santen heeft namens de VVD Lansingerland aangegeven sterk voorstander te zijn van deze verhoging.

Door: Ed van Santen

Het College heeft een onderzoek gehouden naar de grondprijzen die verschillende gemeenten in de regio hanteren. Daaruit kwam naar voren dat de grondprijzen die Lansingerland hanteert ver onder het gemiddelde zijn. Gezien de forse subsidie die door de gemeente wordt gegeven van circa 50.000 euro per woning is het niet meer dan logisch de grondprijzen op te trekken naar een vergelijkend niveau. De subsidie die resteert is dan overigens nog steeds fors (boven de 40.000 euro per woning).

De VVD maakt zich dan ook, in tegenstelling tot een aantal andere partijen, geen zorgen dat deze verhoging leidt tot het minder bouwen van sociale woningen in Lansingerland. Wel heeft Ed van Santen aangedrongen bij de wethouder dit vergelijkende onderzoek elk jaar te doen. Daarmee wordt voorkomen dat de grondprijzen, zoals nu, ineens met een schok omhoog gaan. De wethouder heeft dit toegezegd.

Wij steunen de bouw van sociale woningen, tegelijkertijd moet het financieel wel beheersbaar blijven voor onze gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *