VVD Lansingerland

VVD wil statushouders huisvesten in containerwoningen om woningwachtlijst te verkorten

De VVD Lansingerland wil asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen, huisvesten in containerwoningen. Hierdoor kunnen we deze mensen een dak boven hun hoofd geven, en wordt de wachtlijst voor sociale woningen niet nog langer. Woningzoekenden moeten al te lang wachten, tot wel zes jaar, en dat wil de VVD doorbreken.

Het plan ‘Duurzame tijdelijk deugdelijke container woningen voor statushouders’. presenteerde woordvoerder Kathy Arends in de raadsvergadering van 9 juli 2015. Deze containers zijn volgens de VVD de oplossing voor het tekort aan sociale huurwoningen voor onze inwoners. Komend jaar zal Lansingerland 150 vergunning- c.q. statushouders moeten huisvesten, elke gemeente is door het Rijk verplicht dit te doen. Statushouders hebben voorrang op andere mensen op de wachtlijst, de wachttijd is al zes jaar voor onze bewoners. Door duurzame tijdelijke woningen in Lansingerland te plaatsen, bieden we voor statushouders een degelijke woning. Veel statushouders hebben een tijdelijke verblijfsvergunning, het zou kapitaalvernietiging zijn om voor deze mensen woningen te bouwen die 30 jaar staan. De VVD wil niet bouwen voor de leegstand.

Deze tijdelijke woningen zijn gemaakt van zeecontainers. Er worden twee op elkaar geplaatst en zijn voorzien van slaapkamers, keuken, badkamer etc. Zowel in Amsterdam als in Breda staan deze tijdelijke woonvormen. Breda spreekt zelf over een chique woning. Wethouder van Lunteren (SP) in Breda heeft de eerste geopend. Daar is ook een groot tekort aan woningen en gebruiken ze deze woonvorm voor studenten, asielzoekers etc.

CDA en Leefbaar3B steunen het VVD-plan, wethouder Van Tatenhove voorziet dat containerwoningen hip en gewild kunnen worden en heeft toegezegd opvang in dergelijke creatieve woonwormen te laten onderzoeken en mee te nemen in het beleidsplan over de opvang van statushouders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *